SPAVANJE U ČARAPAMA NIJE RJEŠENJE: Doznajte kako riješiti problem hladnih stopala

SPAVANJE U ČARAPAMA NIJE RJEŠENJE: Doznajte kako riješiti problem hladnih stopala

Problem hladnih stopala je više ženski problem odnosno žene mnogo više imaju ovaj problem nego muškarci. Mnogobrojna ispitivanja pokazala su da pored toga što do ovoga može doći zbog neadekvatne obuće tijekom hladnih dana (zbog čega se noge ohlade i kasnije ih je teško zagrijati), na ovaj problem može uticati i: prekomjerno sjedenje odnosno nekretanje što dovodi do slabe cirkulacije, pa samim tim i hlađenja stopala; pretjerivanje s pušenjem i alkoholom; stres, a može se javiti i u periodu ovulacije.

Problem hladnih stopala najviše se primjećuje i smeta prije nego što žena treba da utone u san. Koliko god se pokrivala, stopala mogu ostati ledena, što dovodi do osjećaja jeze u cijelom tijelu i teško je zaspati. Uglavnom žena zaspi tek nakon što ustane i obuje čarape.

Ako imate problem s hladnim stopalima, potrudite se da se više krećete, ne računajući kretanje u kući. Uvečer, prije nego što krenete na spavanje, pokušajte da poboljšate cirkulaciju u donjem dijelu nogu, spustite oklagiju na pod i pokrećite je stopalima naprijed-nazad, ovo je odlično i za cirkulaciju i za masažu stopala.

Tuširajte noge naizmjenično toplom i hladnom vodom, također je odlično za cirkulaciju.

Pokušajte da uočite kada vam se javlja ovaj problem kako biste možda utvrdile uzrok koji može biti bezazlen, hladno vrijeme, loša obuća, period ovulacije, ali može ukazivati i na to da imate neki zdravstveni problem.

Ako konstantno imate problem hladnih stopala, najbolje bi bilo da se obratite ljekaru kako biste riješili problem i otkrili na što vas to upozorava organizam.