PRIRODNI ANTIBIOTICI: Efikasni kao i “pravi”, a ne opterećuju jetru i bubrege

PRIRODNI ANTIBIOTICI: Efikasni kao i "pravi", a ne opterećuju jetru i bubrege

Naš organizam puno lakše podnosi prirodne antibiotike od onih sintetskih zato što prirodni ne opterećuju jetru i bubrege i ne dovode do preosjetljivosti poput alergija, piše Story. Bez ikakva straha mogu ih uzimati kronični srčani bolesnici, dijabetičari i djeca.

Prirodni antibiotici:

CIMET
Djeluje protuupalno, protuvirusno i ublažava bolove. Primjenjuje se pri liječenju bolesti grla, bronhitisa i upale uha. Izbjegavajte ga u trudnoći.

MAJČINA DUŠICA
Djeluje antiseptički i antibakterijski. Preporučuje se za liječenje prehlade, kašlja, astme, gripe, bronhitisa, upale grla i ždrijela.

PROPOLIS
Djeluje samo na patogene bakterije i ne uništava crijevnu floru organizma. Preporučuje se za liječenje infekcije gornjih dišnih puteva, sinusitisa, upale uha i za zaštitu jetara, piše Sretna.hr.

MATIČNA MLIJEČ
Djeluje antibakterijski i antivirusno. Pomaže u suzbijanju nekih malignih oboljenja. Preporučuje se protiv umora i za jačanje obrambene sposobnosti organizma.

MAŽURAN
Djeluje atibakterijski, antivirusno i fungicidno. Preporučuje se protiv grčeva, kod upale sinusa, protiv grlobolje, prehlade, gripe i upale mokraćnog mjehura.