ŠALICA LAVANDINOG ČAJA pomaže kod glavobolje, anksioznosti i nesanice

ŠALICA LAVANDINOG ČAJA pomaže kod glavobolje, anksioznosti i nesanice

Lavandu najčešće koristima za osvježavanje prostora i tjeranje moljaca iz ormara, no osušeni cvjetovi ove prekrasne i aromatične biljke imaju i mnoga ljekovita svojstva.

Šalica čaja od lavande djeluje kao sedativ, a preporučuje se osobama koje pate od glavobolje, anksioznosti i nesanice, piše portal 24sata.hr.

Evo kod kojih bolesti i poteškoća lavanda može pomoći:

  • Migrenske glavobolje – miris lavande djeluje kao sedativ i ima umirujući efekt. Čaj od lavande može pomoći u izlječenju od migrenske glavobolje jer pomaže u opuštanju krvnih žila, malih mišića u vratu i vlasištu i oko očiju.
  • Depresija i anksioznost – biljka lavande može reducirati stres i anksioznost, te poboljšati raspoloženje. Aroma lavande također potiče relaksaciju.
  • Nesanica i iscrpljenost – šalica čaja od lavande prije spavanja može vam pomoći da lakše zaspete jer lavanda smiruje živčani sustav i smanjuje razinu stresa.
  • Probava – ako imate problema s probavom, čaj od lavande može pomoći. Lavandin čaj ima svojstva protiv nadimanja koja mogu pomoći u uklanjanju plinova i umirivanju trbuha.