Kako skinuti kilograme bez vježbanja i gladovanja?

Kako skinuti kilograme bez vježbanja i gladovanja?

Ne trebate plaćati skupe članarine u teretanama da biste skinuli kilograme. Možete ih se riješiti i bez vježbanja i podvrgavanja dijetama.

Svakodnevni zadaci poput čišćenja, vrtlarenja ili kupovine također sagorijevaju kalorije. Osim toga, vjerovali ili ne, čak i ako poradite na držanju i više spavate, možete uočiti značajne promjene na svom tijelu, piše Index.

Evo šest jednostavnih načina da skinete višak kilograma i dovedete tijelo u bolju formu.

1. Poradite na držanju

Prema dr. Holly Philips, uspravno držanje poboljšava protočnost kisika u tijelu. To osigurava više energije u danu, što znači da možete biti aktivniji. Dobro držanje također će vas vizualno učiniti vitkijima. Uspravite leđa, ramena zabacite i duboko dišite.

2. Izađite u vrt

Želite vježbati, a ne da vam se u teretanu? Vrtlarenje je odlična alternativa. Košnja trave u prosjeku u satu sagori 400 kalorija. Na drugom mjestu je okopavanje vrta koje u satu sagori 250 kalorija, dok će sat plijevljenja sagorjeti 175 kalorija.

3. Pijte više vode

Istraživanja su pokazala da pijenje vode pomaže u mršavljenju.

4. Čistite dom

Ako mrzite tjelovježbu i čišćenje, možete ubiti dvije muhe jednim udarcem. Dom ionako morate održavati čistim, a usisavanje i brisanje prašine slično je vježbanju. Drugim riječima, efikasno je za sagorijevanje kalorija. Istraživanja su pokazala da ćete, ako mjesečno na čišćenje utrošite 18 sati, sagorjeti oko 4000 kalorija.

5. Dobro se naspavajte

Kad spavamo, u prosjeku sagorimo oko 300 kalorija. Kvalitetan san pomaže nam i napuniti tijelo energijom, koja će nas održati aktivnima kroz dan, a i odličan je alat za rješavanje nagomilanog stresa, koji također pridonosi debljanju.

6. Priuštite si šoping

Kupovina se ne naziva bez razloga oblikom terapije. Ako želite povećati broj koraka koje napravite u danu, možete prošetati po trgovinama i spojiti ugodno s korisnim. Prijašnja istraživanja pokazala su da prosječna žena tjedno samo kupovinom sagori 385 kalorija, prenosi Index.