DOLAZI SEZONA ALERGIJA: Osam dodataka prehrani koji mogu pomoći

DOLAZI SEZONA ALERGIJA: Osam dodataka prehrani koji mogu pomoći

Kalcij u kombinaciji s vitaminom C ublažava simptome alergije i jača imunitet, ulje crnog kima povoljno djeluje kod astme, list koprive pomaže kod alergijskog rinitisa, a probiotici preventivno djeluju u borbi protiv alergija.

Portal Zdrava Krava donosi osam najpopularnijih dodataka prehrani za borbu protiv alergija, među kojima je i kozlinac ili astragalus membranaceus.

Kozlinac se, naime, već stoljećima koristi u kineskoj medicini kao snažno sredstvo za jačanje tijela. Pomaže protiv štetnih utjecaja iz okoliša te kod pojave simptoma alergije, posebice kod simptoma sezonskog alergijskog rinitisa.

Jedan od dodataka je i prah zelenog ječma. Naime, tim znanstvenika na čelu s dr. Yoshihide Hagiwarom proveo je brojna istraživanja kojima su ukazali na iznimnu antioksidativnu i detoksikacijsku moć zelenog ječma čiji sastav snažno djeluje u borbi  protiv slobodnih radikala i detoksikaciji određenih kemijskih spojeva, poput pesticida i konzervansa.

U borbi protiv alergijskih reakcija pomaže i ulje crnog kima koje utječe na razinu histamina. Dokazano je kako posebno dobro djeluje kod alergijskog rinitisa i simptoma astme, a neke studije pokazuju da pripravke crnog kima trebaju uzimati osobe koje moraju izbjegavati lijekove protiv alergije.

Alergijske reakcije mogu se spriječiti i listom koprive, kalcijem i vitaminom C, kvercetinom, probioticima koje unosimo fermentiranim mliječnim proizvodima te propolisom.