ČAJ OD KOPRIVE: Koje sve bolesti liječi i kada ga trebamo piti?

ČAJ OD KOPRIVE: Koje sve bolesti liječi i kada ga trebamo piti?

Kopriva se, baš kao i maslačak, jako dugo smatrala običnim korovom. Međutim, sve veći broj istraživanja pokazuje da kopriva ima odlično djelovanje na zdravlje. Najbolje od svega je što je dostupna i pristupačna.


POVEZANO:
// NISMO SVJESNI KOLIKO JE KOPRIVA (ŽARA) LJEKOVITA: Sadrži kalcij, kalij, željezo, vitamine C i A…
// KOPRIVA – HRANA I LIJEK IZ PRIRODE: Ali budite oprezni, neke osobe je smiju uzimati!


Čaj od koprive se u kineskoj medicini koristi za ublažavanje različitih tegoba, a danas se pije u svrhu poboljšanja zdravlja cjelokupnog organizma, objavio je Centar zdravlja.

Ublažavanje simptoma osteoartritisa
Nekoliko istraživanja je pokazalo da ispijanje čaja od koprive može ublažiti simptome osteoartritisa. Također, znanstvenici su ustanovili da oblozi od čaja od koprive mogu biti jednako učinkoviti.

Prevencija zadržavanja vode u tijelu
Kopriva ima blago diuretsko djelovanje i potaknuti će oslobađanje viška vode iz tijela. Svakodnevno ispijanje čaja od koprive doprinosi prevenciji nakupljanja suvišne vode u tijelu.

Pospješuje cirkulaciju krvi
Neka istraživanja su pokazala da čaj od koprive može pomoći kod ublažavanja slabe cirkulacije krvi. Čaj od koprive se pokazao učinkovitim za osobe, koje imaju problema s cirkulacijom krvi na području ruku i nogu.

Regulacija razine šećera u krvi
Znanstvenici su ustanovili da svakodnevna konzumacija čaja od koprive pomoći u regulaciji razine šećera u krvi kod osoba koje pate od dijabetesa tipa 2 i smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova.