JEDITE PAMETNIJE: 5 jednostavnih načina da izbjegnete zimsko debljanje

JEDITE PAMETNIJE: 5 jednostavnih načina da izbjegnete zimsko debljanje

Većina nas za zimskih mjeseci stekne koju kilicu viška. Zato ove zime jedite pametnije! Samo slijedite ove savjete, i kazaljka na vagi neće iz dana u dan pokazivati veću brojku, piše Index.

1. Odaberite zdravu ‘utješnu hranu’
Nekad će vam se jesti “loša” hrana i nema ničega loše u tome da se s vremena na vrijeme počastite njome, ali nemojte pretjerivati. Veći dio vremena pokušajte da se ipak utješite, kada je to potrebno, zdravim grickalicama, kao što su na primjer pržena mrkva, čips od jabuka, kokice, orašasti plodovi itd.

2. Umirite svoje tijelo grijanim obrocima
Zima je izvor stresa za vaše tijelo pa je jako važno da održavate njegovu temperaturu stabilnom. Opskrbite ga zdravim supama i varivima s puno zelenog lisnatog povrća, crvenog i bijelog luka. U svoju ishranu ubacite i mahunarke, ljute papričice, đumbir te biljne čajeve.

3. Začinite malo stvari
Začinite svoje žitarice, zobene pahuljice, jogurte i slično dodacima poput cimeta, muškatnih oraščića, oraha, badema, kokosovim ili makovim mrvicama i slično, kako bi vam bilo bar malo lakše odreći se onih manje zdravih sastojaka.

4. Jedite prije nego što krenete iz kuće
S obzirom na to da je pred nama sezona zabava, potrudite se da pojedete nešto pola sata ili sat prije izlaska. Prije svega mislimo na hranu bogatu proteinima i dobrim mastima. Najgore što možete učiniti jest da krenete u provod kada ste gladni, jer ćete tada pojesti bilo što, npr. najmasniji hamburger u gradu.

5. Ali, ako ne stignete jesti…
Potrudite se da u torbici ili autu uvijek imate paketić orašastih plodova, koji će vas ispuniti te spriječiti od “napadanja” bilo kakve hrane, čim je ugledate.